۲۵ تیر ۱۳۸۶، ۱۱:۴۷

آخرین تحولات پاکستان

لغو قرارداد صلح شبه نظامیان طالبانی و دولت مشرف/حمایت آمریکا از عملیات ارتش پاکستان

لغو قرارداد صلح شبه نظامیان طالبانی و دولت مشرف/حمایت آمریکا از عملیات ارتش پاکستان

با اعلام فسخ قرارداد صلح از سوی شبه نظامیان مسلح هوادار طالبان در مناطق قبیله نشین شمال پاکستان با دولت، آمریکا حمایت کامل خود را از اقدامات سرکوبگرانه ارتش در این مناطق اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، "استفان هادلی"، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا شب گذشته گفت که قرارداد صلح دولت پاکستان با سران شبه نظامیان مسلح در ایالت وزیرستان شمالی پاکستان که 10 ماه قبل منعقد شده، به شکست انجامیده است.

وی که با شبکه تلویزیونی ای بی سی آمریکا گفتگو می کرد، افزود: نگرانی ها از افزایش تهدید شبه نظامیان طی دو ماه اخیر افزایش یافته و باید با آن مقابله شود.

هادلی همچنین تاکید کرد که آمریکا از تلاش های دولت "پرویز مشرف" برای کنترل اوضاع در این مناطق حمایت قاطع می کند.

وی گفت : پناه گرفتن و رشد طالبان در مناطق شمال غرب پاکستان نه تنها تهدیدی برای دولت مشرف، بلکه برای دولت آمریکا است.

مشرف یکی از مهمترین متحدان آمریکا در مبارزه علیه تروریسم محسوب می شود. هزاران نفر از نیروهای ارتش پاکستان از روز جمعه و به دنبال قائله مسجد لعل در مناطق شمالی قبیله نشین مستقر شده اند که در 3 بمبگذاری علیه آنها طی دو روز اخیر حداقل 70 نفر کشته و بیش از 100 نفر زخمی شدند. این حملات به دنبال اعلام فسخ قرارداد صلح از سوی سران شبه نظامیان و اعلان جنگ علیه دولت مشرف به دلیل حمله به مسجد لعل و کشتن تعدادی از افراطیون مسلح این مسجد انجام شده است.

به گفته "عبدالله فرهاد" سخنگوی شبه نظامیان در شهر پیشاور، مرکز ایالت سرحد شمال غربی، سران شبه نظامیان تصمیم به فسخ قرارداد را پس از آن اتخاذ کردند که دولت مشرف به خواسته آنها مبنی بر خروج نیروهای ارتش ازپاسگاه ها تا بعدازظهر روز یکشنبه(دیروز) عمل نکرد. 

استفن هادلی  همچنین در مصاحبه جداگانه ای با شبکه فاکس نیوز به ناخرسندی دولت آمریکا از سیاست های مشرف اشاره کرد و گفت: اقدامات (مشرف) در این مقطع زمانی کافی و مؤثر نبوده ، او باید تلاش بیشتری کند و ما ازوی مصرانه می خواهیم بیشتر تلاش کند و از هر اقدامی که انجام دهد حمایت می کنیم.

دولت پاکستان در 5 سپتامبر 2006 قرارداد صلحی را با سران شبه نظامیان ایالت وزیرستان و سرحد منعقد کرد که بر اساس آن نیروهای ارتش به عملیات سرکوب نیروهای وابسته به طالبان و القاعده در این مناطق پایان دادند و در مقابل شبه نظامیان نیز پذیرفتند به حملات خود علیه ارتش و نیز به آن سوی مرزها در افغانستان پایان دهند. اما منتقدان دولت مشرف استدلال می کردند که این قرارداد سبب شده مناطق شمالی کشور به پناهگاه امن عوامل القاعده و طالبان تبدیل شود.

خبر دیگر برخی علمای پاکستانی خواستار سرنگونی دولت مشرف شدند.

کد خبر 518545

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha